Michael van Praag was 20 juni te gast in het recentelijk gerenoveerde NH Jan Tabak, gelegen in het hart van Het Gooi.

Van Praag hanteerde veertien jaar lang de voorzittershamer bij AFC Ajax en was in die periode drie jaar lid van het sectiebestuur van de KNVB. In 2008 werd hij voorzitter van de KNVB en lid van het Executive Committee van de UEFA,
Hij maakte in 2014 indruk in de voetbalwereld om als enige op te staan tegen FIFA voorzitter Blatter, die hij adviseerde zich niet meer kandidaat te stellen. In 2015 stelde Van Praag zich zelf kandidaat voor het FIFA voorzitterschap, maar trok zich later dat jaar terug om ruimte te maken voor de Jordaanse prins Ali .
Recentelijk dong hij mee naar het UEFA-voorzitterschap, maar tot zijn spijt is dat niet gelukt.

Tijdens zijn verhaal nam Van Praag de genodigden mee langs zijn indrukwekkende carrière, zijn inspiratiebronnen en drijfveren.

Reacties van onze leden

Het Executive Inspiration Network staat voor mij voor onverwachte en verrassende sprekers en gesprekken met wie je kent en wie je voor het eerst ontmoet. Ik verwelkom de gelegenheid tot verdieping over uiteenlopende onderwerpen: om van te leren, te ontdekken en over door te denken. En dit allemaal in de context van een zeer gastvrije en geweldige NH-catering op prachtige NH-locaties. 

Susanne Stolte
President Board of Directors – Hotelschool The Hague / Hospitality Business School